Het geweten van jeugd
Het is een tijdje al
dat de jeugd mij
naar zich terugroept
om terug te komen
op het onschuld
pad.
Ineens komen de
herinneringen van
toen naar boven.
Ineens voel ik me weer
als een kind.
Dromen zijn de
werkelijkheden geworden,
de volwassenheid betreedt
het terrein van jeugd binnen
en berust op
geweten.
Het geweten van toen
was spontaan,
uit automatisme en
de geest verlangt naar
zo'n domein.
24-06-2020