Krijsende meeuwen dansen door de lucht
op het ritme van de klotsende golven
De hoorn van een kotter klinkt in de verte
De avond valt.
Voldaan kijkt de oude zeeman uit over het water
Het wijde water dat hem leidde naar verre oorden
Hij glimlacht, wetende dat zijn grote reis nadert,
denkende aan zijn bestemming
Rood kleurt het licht aan de horizon
Op het ritme van de klotsende golven
krijsen en dansen nog steeds de meeuwen
Een kotter meert aan, de oude zeeman gaat aan boord,
beginnende aan zijn grote reis, zijn laatste reis.