In grijze lange lokken hangen haar haren
ooit pik zwart
verticaal langs haar gezicht.
Als een hemelse gordijn gespreid op haar donzekussen
is het zwarte nu van zilver.
In zicht zijn er enkel nog wat sporen.
Getrokken lijnen, diepe groeven en rimpels
bewijs aan een voltooid leven.
Aan haar beide zijde
rusten vredig haar vermoeide handen
zo dankbaar na het harde werken.
met de gelopen kilometers op aarde
onder haar voetzolen verzameld.
Brengen wij
aan haar open kist
nog een aller laatste groet.
Vaarwel dierbare.