klein koolwitje
metafoor voor mijn zwijn
ontsnapt telkens
door de mazen van het net
als ik hem vangen wil
verstopt zich
in een bosje lavendel
als ik hem beoog
maar daarstraks at ik hem op
nu kriebelt hij in mijn keel
maakt hij mijn maag woelig
fladder ik met hem mee
van bloem naar bloem
geradbraakt stort ik neer
in een dal dieper dan mijn dikoor is
ik ontmoet je liever spontaan dus
vlieg vlinder, vlieg