Soms ben ik als het weer
één en al druilerigheid
met woorden die zeuren
als regen die uitzichtloos
tegen het raam tikt
of zinnen die hard aankomen
als een plensbui waar je goed nat
van kan zijn
Maar meest van al regent het alleen
van binnen
en tovert zich buiten een waterzon
te voorschijn