Vroeg je voor een statement?
Waar racisme je kleur vind?
Terecht geef je aan gelijkheid
zijn zegenrecht.
Maak een einde aan dit project,
Van bloed dat op facisme plekt.
Breek deze tradities,
En ga voor rechtvaardige ambities.
Steek je hand in het vuur
Voor een anderstaligen buur.
Breek met je verleden
Waar ze ongelijkheid deden.
Ga voor wat je het mooist kunt delen,
Liefde de vorm van vrede.
Twee naast elkaar
In het rood als bloed,
Dat door je heen vloed.
Een gezond paar
Dat uitnodigt
naar meerdere culturen.
Benader je binnenste
Het pure.
Maak barsten in je
Muren.
Kijk door de gaten,
Stap door je muur,
En verenig je
met meerdere st(r)aten.