Zonnige Zuiden
De zon komt tevoorschijn en laat zich zien.
De eerste zonnestralen komen als heten vuren binnen op onze aarde.
In de schaduwen, de donkere plekken zul je er niks van merken.
De heten stralen zullen sommige mensen ook doen wekken.
Ze komen door je raam, gordijnen en muren heen.
Binnen voelt het nog lekker, maar dat is van korte duur.
Voor je het weet voelt het als een zee vol zone stralen zo heet en warm.
Je zult een plekje proberen te vinden voor rust en kalmte.
Waar ga je heen in deze temperaturen.
Liefst niet naar buiten in deze heten vurige stralen.
Je woont in het Zuiden en zult het ermee moeten doen.
Wees verstandig en doe het rustig aan.
Voor je het weet is het voorbij en nee dan is het niet te laat.
Dan is moeder wintertje weer daar.
En dan begint het volgende geklaag.
Drink genoeg water, blijf zoveel mogelijk in de schaduw.
One Love, Zuid Limburg
® J. Dioncre