Het orgelconcert
‘t Was zondagmiddag in de koele kerk
gegeven werd een orgelconcert
te volgen op een scherm en op hoog niveau
de organist speelde prachtig werk
van Bach, Buxtehude en Beethoven
knalde uit de orgelkast daarboven
ik zat vooraan vlak bij zijn ouders
ze waren trots, ik kon het voelen
want ook mijn zoon ging diezelfde weg
kreeg de pech door Parkinson
niet meer te kunnen spelen
om die gevoelens te kunnen delen
was daar nu de vriend
die het gehoor met zijn spel in extase nam
een staand applaus
dik en dubbel verdiend
maar van het concert des levens
krijgt niemand het program
*
Anneke Bakker