Omdenken
In alle alleenheid zitten versippen
Versippen, droef, geheel doelloos
Doelloos, tevergeefs op de tast
Op de tast dwalen, zomaar kwijt
Kwijt, zoeken, verstrikt in wirwar
Wirwar, labyrint, grofweg ontbossen
Ontbossen, opschonen, uitkleden
Uitkleden, kaal, volkomen afgeplat
Afgeplat, klaar voor herstel, orde
Orde, structuur met blokkades
Blokkades, hobbels en dorpels
Dorpels,angsten, pauzes, halt
Halt, kijk, wacht op groen licht
Groen licht, zicht is wijds, lucht
Lucht, adem, plek voor bezinning
Bezinning, opstanding, keerpunt
Keerpunt, verandering, zwieper
Zwieper, doorbraak, open portaal
Portaal naar vrijheid, remmen los
Remmen los, verlangens, opwinding
Opwinding, schoonheid, gloed, bloei!