Omgaan en delen met vriendjes
leren wij al spelenderwijs.
Liefde horen we van ouders te krijgen
die al is het niet altijd naar onze zin
daar toch vaak ons voorbeeld in zijn..
Waarom maken wij als volwassenen
toch vaak zo'n puinhoop
van die dierbare contacten
die we maken
met mensen
die ons na aan het hart liggen,
Wat geeft het dat we soms even de weg kwijt zijn
waarom grijpen we niet naar die
reikende hand
die er is om te helpen.
Vinden we ons te sterk, te stoer
om hulp te aanvaarden
om te komen tot diepere vriendschap
Wetende dat we alles wat we bezitten
kunnen verliezen in een tel
Verbaas ik mezelf
over mezelf.
en laat anderen
in verbazing achter.