Het platteland en de weilanden.
De lichtval op het riet.
Hier en daar een bloem opkomend.
Onverwachte schoonheid.
En dan zo'n mooie zomeravond.
Je slaat de meerkoeten gade,
Die snel weg zwemmen, als je te dichtbij komt.
De eerste regendruppels, maken kleine kringetjes
in het water. De druppels worden groter, en je
ziet het gebladerte van de bomen heen en weer
zwiepen.
Wilder en wilder.
Je kijkt en ziet de dreiging van
aankomende zware buien.
De storm komt opzetten,
en je gaat op huis aan.
Bliksem en onweer, nu moet je niet
buiten zijn. Hopelijk geen ravage
de volgende dag.
Geen schade aan de natuur, een opfrisbeurt.
Het was even nodig. En je hoopt dat de zon,
de volgende dag weer achter de wolken te voorschijn komt,
en de natuur weer net zo mooi is,
dat maakt woorden overbodig.