Je ouders doen hun best
Leerde van hun ouders en het leven
Behoeden jou voor hun eigen fouten
proberen je wat normen mee te geven
Misschien spreken ze heel open
Misschien vanuit gevoel juist wel gesloten
Ze dragen ieder ook hun rugzak
en voelen zich vast ook wel eens klote
Wat ze doen en zeggen dat zijn feiten
jouw waarheden in het leven
En zo zal jij dat later ook weer
aan jouw kinderen mee geven.
Maar kijk eens oordeel loos
naar de wereld om je heen
Duik eens in de kern
van jou en jou alleen
Trek dan jouw conclusie
en bepaal je eigen feiten
Je kunt niet alles snappen
maar probeer het te begrijpen
Verbreek het aangeleerde
stap uit alle patronen
Doe wat het juiste voelt
en zet doelen naar jouw dromen
Gooi het masker weg
wees ongelukkig op z’n tijd
Wees één met je emoties
voel je levend en bevrijd
Lach, huil, rouw, streef
Maak fouten en biecht op
Toon de wereld jouw gevoelens
leef niet met de wereld in je kop
En al lijkt je wereld klein te worden
laat het je niet beletten
Misschien is het wel dat andere hun masker
nog niet durven af te zetten
Mensen blijven, gaan of keren terug
Wees daarover niet gestrest
Heb de ander lief en toon begrip
Geloof, Ieder doet z’n best.