De eenzame muzikant (thema)
Als een standbeeld op een stille plek
stond de eenzame fluitist
zijn ludieke spel te spelen
het was prachtig, onbetwist
liet zijn vingers dansen
op de knoppen van de fluit
daar hij altijd eenzaam was, kwam er
een melancholisch melodietje uit
ik had het niet graag gemist
en na applausgebaren
wierp ik een muntstuk
in zijn barokke fluitenkist
*
Anneke