De wereld lijkt hier te stoppen,
maar de zee doet ook nog mee.
En het dorpsleven bruist hier.
Daar waar het donkerste gedeelte van Nederland is,
schijnt warm licht in lage huizen en smalle straatjes.
Dit dorp vrijt met Paesens aan de Waddenkust.
Hoog in het Friese land.
Gas lonkt en
visserij stroomt door de aderen,
schrijft geschiedenis,
die soms wreed is,
vertelt museum ’t Fiskershúske
en een monument aan de zeedijk.
Vissershuisjes schitteren aan de Oere.
Smeden samen tot beschermd dorpsgezicht
Kerk It Anker torent trots aan de horizon.
Moddergat het mooiste plekje aan de Waddenzee.
Misschien wel van heel Nederland.