Skyline (thema)
Achter het duist’re water gloort in ‘t vage
Verlicht de skyline van ‘t huidigRotterdam.
symbolisch ligt het geheim verborgen van
’t oude hart dat de oorlog haar ontnam.
’t Beeld van Zadkine toont nog die oude wonden
naast de Oude Haven , nu het nieuwe hart,
met bibliotheek en scheef gevormde panden
overruled vergane beelden van die smart.
Vol harmonie verbindt “DE HARP” nu beide zijden
Bruist er de weelde van deze nieuw herstelde stad
Enorme in- uit- en doorvoer van een wereldhandel
In de maalstroom van de Maas, die alles in zich had.
th