Zacht zicht uit ijle sferen
straalt goed lichtjaren ver
zij zijn nog voor wij waren
cherubijn, serafijn, cupido klein
tooit engelenkrans, zuiver veren
ons alom liefde helpen te ervaren
behoedzaam reikt hand tot behoud
van een gedaante, smadelijk gevallen
duister kan bij glimlach van de vreemde
wonderlijk een aardse engel schuilen
zonder tijd, ruimte huilt wereld gemis
sereen of klaterlach waar een engel is