Reeds in de vroege morgen
wuifde hij goedemorgen
door de ruit
zag ik zijn vrolijke snuit
hij vulde onze bemoste brievenbus
als was het een verweerde collectebus
een nieuwe dag
ik nam de witte omslag
waarop in mooi handschrift
met blauwe letters stond geschreven
wees door ’t goede gedreven
terwijl je dit leest
wordt het in je lijf geweven
strooi het nu verder uit
als het zaad van je lievelingskruid
zeg het leven goeiedag
gun je medemens een lach
wees een borrelende bron
een meelevende compagnon
dan weet je
het is goed
wat je doet