Rozeteder triomfeert en prijkt
rotsvast op gladde spiegeling
strijkt schellen van schaduw
wat we niet zien is geloven
vooreerst kleine rimpeling
waaghalzerij duwt diep opzij
algen, modder, kleverig slijk
onverstoorbaar boven lelierijk
op puinhoop ontstaat teer groen
toen het zonk in zompig moeras
Baron van Munchhausen gekend was
wist zo net nog niet aardgegrond