Als de nacht haar vleugels
om de dag heen slaat,
ga dan niet slapen.
Kruip uit je nestje
en ga naar de bron van duisternis.
Deze magische kracht van donkerte, leemte
Ze is gewoon zalig,
je kan er niets van uitbrengen.
Ze roept jou toe
om ook tegen haar te praten,
is bereid te luisteren
naar elk woord dat je loslaat.
Maar als die bron van duisternis
weer licht wordt,
kruip dan in je nestje
en bedenk wat je volgende keer
tegen de duisternis gaat zeggen.
Misschien een diep geheim
of een innige zucht,
maar laat de duisternis
niet in de steek.
Anders slaat ze haar vleugels
nooit meer om de dag heen,
en ben je helemaal alleen.