Eindelijk
Eindelijk
zie ik deze plant
langs de bochtige wegkant
als een boeketachtige struik
dit is al een tijdje in onbruik
meestal als een doornige heg
langs wei of een stille weg
maar hier in deze houtkant
staat hij parmant
als een video on demand
neen het is geen Gaspeldoorn
maar een prachtige Meidoorn
hij viert victorie
in al zijn glorie
met lange gebogen takken
beeld op mijn netvlies gebakken
gevuld met glanzende rode ovale bessen
waar straks merels en lijsters
hun dorst zullen lessen
weliswaar na de eerste vriesekou
waar ik zo van hou
en verder
hoe het ook zij
later in de zonnige mei
zal hij wederom
alle remmen losgooien
zich weelderig tooien
met witte bloempjes vol geur
maar nu staat eerst nog