Geef mij terug wat ik zo ontbeerde, wat mij is afgepakt.
Pak niet af wat ik toch al zo mis in mijn leven.
Geef mij mijn simpele blijheid terug.
Het positieve dat ik altijd ervoer, en wat ik nu verloren ben. Geef mij mijn zelfrespect terug, hetgeen je mij probeerde af te nemen.
Ik dwaal rond als een verloren ziel, die zijn bestemming niet vinden kan. Zo verlangend naar vaste grond, naar stabiliteit.
Je blote voeten in de aarde, wetend dat je weer terug bent in je oorspronkelijkheid, degene bent wie je wilt zijn, jezelf weer herkennend, na lange tijd van jezelf vervreemd te zijn geweest.
Je voeten in de aarde.
Even stabiel als een boom, gevoed door zijn wortels, zo zal ik gevoed worden door mijn hernieuwde vertrouwen in het leven, niet het gevoel hebbend dat ik verloren ben. Dan zal ik geluk en tevredenheid ervaren, dan zal mijn ziel rust vinden. Ik zal gevoed worden door mijn plezier in het leven, zoals een boom gevoed wordt door zijn wortels.
Teruggekregen wat ik zo miste, heb mijzelf weer gevonden, alles valt op zijn plek nu. Het besef dat je weer terug kan krijgen wat je verloren bent, je bent er weer, maakt een nieuwe start, en je vergeet het oude zeer.