De stilte omringt je, probeert binnen te dringen,
jij kan het aan, je kunt het verdragen, om alleen
goed te functioneren. Het kan je niet deren, want jij bent jij. Met je eigen gedachten, en een grenzeloze fantasie.
En je fantasie brengt je op elke plek die je maar wenst.
Je kunt je fantasie naar jouw behoeftes kneden, in je gedachten maak je de mooiste reizen, je kunt ervan genieten en het stemt je tot tevredenheid.
Dus de stilte omringt je wel, maar je bent eraan gewend, gewend aan de stilte die soms als een vriend voor je kan zijn. In de stilte kan je nadenken, en tot het besef komen waar je staat, en wie je werkelijk bent in het leven.
Nee, de stilte raakt je niet zo, want soms heb je gewoon genoeg aan jezelf. De stilte en je eigen gedachten en fantasie, je hebt het soms nodig. En je papier om jezelf te uiten. Ja, de stilte, hij is als een oude vriend die je zo nu en dan tegenkomt.
Zie de stilte onder ogen, en de stilte om je heen zal je helpen, om je wonden te helen, en je een spiegel voor te houden. Je kunt je stilte gebruiken, het motiveert je creativiteit, hetgeen jezelf verblijdt.