Machtsvertoon…
Ik hou niet van de elite,
hou niet zo van pijn.
Wil alleen mezelf aanbidden
en niet de schone schijn
die de plicht en onrust met zich meedraagt,
bekeken vervloekt gestenigd. Godgeklaagd.
Veel geblaat en weinig wol,
duivelsgebroed en anderen brol.
Draag jij mijn schulden, of ik die van jou?
Een klein groepje van lelijke mensen,
vrouwen die roken en mannen met tassen.
Zangeressen zonder wensen die onrust stoken
veel te krappe stropdassen.
Koude zalm op zilveren schotels, enkele lauwe biertjes.
Tatoeages die in stilte lijden zonder de pret te bederven
nutteloze foto’s, elk dier zijn pleziertjes.
Al wil ik daar niet zijn,
toch blijf ik aanwezig, hier zal ik sterven!
Verpak me in kartonnen dozen en stuur
me maar op naar Hong Kong.com
laat me daar de leegte verdrijven
tot alleen nog ding dong en wat
leugens overblijven.
Een waterval aan woorden waar
in deze nepvertoning onze lijken drijven.
Plastieken borden en gebroken glazen,
lachen ze mij nu uit,
of doen ze maar alsof, al die dwazen…
esteban 26 november 2020