Pollepel
Ook al was hij bijna tachtig
Pastoorke was zenuwachtig
hij riep de meid
en vertelde uitgebreid
amai zei Brigitte
de Bisschop op visite
dan haal ik alvast het zilveren bestek
en het porselein uit het rek
ze zou een heerlijke maaltijd serveren
en rijkelijk boter smeren
na het bezoek sprak de bisschop vol lof
over het gestoofde Brusselse witlof
nog weken zinderde het bezoek na
het kende geen weerga
alleen was er iets kwijt
zei de meid
niet zomaar een eetlepel
maar de grote pollepel
heel de pastorij doorzocht
maar sinds de Bisschop hen bezocht
was hij kwijt
de lievelingslepel van de meid
de pastoor wist met haar geen raad
en na rijp beraad
belde hij de Bisschop met woorden
die zijn stem verstoorden
meneer de Bisschop
ik zeg niet dat jij een dief bent
maar sinds uw bezoekmoment
zijn wij onze pollepel kwijt
meneer de pastoor
sprak de bisschop
ik zeg niet dat u bij de meid slaapt
en u zich aan haar vergaapt
maar als u in uw eigen bed zou slapen
met uw familiewapen
had u hem al lang gevonden
maar wees gerust
ik vergeef u uw zonde