Klein vogeltje
Rikkedetik - rikkedetik
wat hoor ik
om dat te weten
heeft mijn blik zich vastgebeten
vlakbij de weidepalen
langswaar ik mijn blik doe afdwalen
ja daar zit hij
vlakbij
zenuwachtig te doen
die kleine kapoen
wat een klein ding
die Winterkoning
hij tippelt verder op het houten hek
wellicht zijn favoriete stek
zie hoe hij hupt
vertrekt abrupt
vliegt laag en verdomd wel snel
vlak voor mij
we horen zijn snorrende vleugeltjes wel
langs opzij
landend in het tegenoverliggende struweel
Winterkoning
wat ben jij toch een juweel