Molspleidooi
Altijd ijverig in de weer
elke seizoen weer
maar deze tijd van het jaar
spit je heelder hopen bij mekaar
tot gejammer van menig tuinier
die doe je hiermee geen plezier
een ware ergernisbron
als je ze maakt in hun gazon
toch zijn die hopen van waarde
brengen korrelige aarde
goede zwarte grond
pure potgrond
fijn gemalen door ijverige pootjes
ik zie ze eerder als cadeautjes
gratis voor het grijpen
aarde die niet moet rijpen
vaak neem ik de schop
en schep ze op
gebruik de grond om in te zaaien
of om ingeduwde putten te vullen
die vers geplante bloembollen omhullen
wat mij betreft
dank u wel lieve mol
we scheppen ons schopje nog eens vol