Winkeldochter.
Het klinkt misschien een beetje raar
men vindt het zelfs wat ver gezocht,
maar hij voelt zich soms net een schoen,
omdat hij als schoenlapper vindt
dat de Schepper de mensen soms
ook als schoenen wrocht.
Je bent dan nuttig en onderdanig,
die steeds voor iedereen openstaat,
hem vergezelt waar hij maar gaat
al is het urenlang te voet,
die hem steunt en beschermt
door regen en sneeuw als het moet.
hij vindt het jammer, om niet te zeggen,
het betreurt hem het meest,
gebruikte onze Schepper toen hij
een op maandagmorgen met hem begon
een heel verkeerde leest.