Volle winkels, mondkapjes
dat alles valt stil vannacht
slapen, waken onder sterren
kerstgeste, kaars, boom, gebed
hoop van het verhaal van verre
maakt in voelen nieuw en zacht
katje op schoot, snuitje zongedrenkt
haar ademhaling volgen, liefde wenkt
Chris Rea rijdt weer naar huis, Kerstmis
terwijl klokken buiten jubel willen luiden
de grap van een vriend over de ck Kerst
Corona Kerst of Christus komt Kerst
in deze tijd telt dat, elk geboren worden
de mens bij de ander, 't eeuwige thuiskomen
leeg ik 't hart in mijn handen mijmer dromen
tot licht dat door het hemeldek in glans kiert
een stralenbundel over het veld laat zien
de wakkere merel fluit haar toonladder
van zuurstof, leven, beneden naar boven
en van boven naar allen beneden
zijn winterse bomen standvastig in blijven
glimmen vleugels glans,vliegend kwinkeleren
een druppel aan de waslijn omvat oceanen
in dat licht van wonder en hartbewogen
Kerstmis in Coronatijd
wenst de intentie liefde
saamhorigheid
hoop
en iets wat licht laat zien
het bij onszelf, een ander
thuiskomen misschien.