Dankzij mijn broer Pascal maakten
wij mooie reizen naar de Azurenkust
en Bretagne want alleen hij wist hoe
men onze bungalowtent in de camping
moest opzetten, deed dat in alle rust.
Hij was buitengewoon intelligent
studeerde voor ingenieur aan de
universiteit van Gent maar was over
de mensheid soms heel malcontent.
Hij was ook bijzonder sterk in schaken
en leerde mij gitaar spelen, zo kon hij
bij de familie een erg gevoelige snaar
raken al durfden ze hem wel afkraken
dat vond moeder wel heel vervelend.
Tot hij het meisje van zijn dromen zag
op de Brusselse Grote Markt, een vurige
liefde begon door z'n bloed te stromen.
Maar jawel ook hij is geboren met het
verkeerde chromosoom want ook op
kantoor is hij een ware Aendenboom!
Zullen zij, nu reeds jaren gescheiden
lachend hun kleinkind beurtelings op de
schoot nemen? Alsof er niks is gebeurd ?
Drinken ze zelfs uit elkaars wijnglas
en slaapt de baby zonder veel gezeur?
Yes, a moment with Pascal is so special!
(c)laude aendenboom2020