Er was moeder, vader
de tafel zorgvol verdekt
eet hij de grootste karbonade
kinderen kijken naar vorken
oorverdovend van zwijgen
hangen haar woorden in damp
van de snelkookpan
pikken allemaal een graantje mee
Er is een moeder, vader
stilte beneemt het slikken
en kauwen zonder geluid
de veelzeggende blikken
die eeuwige tijd neemt besluit
mes en vork in krampende vuist
niet meer mee te doen, 't voeden
nog voor er dessert op tafel staat