Ophokplicht
De kippen zijn niet blij
ze zagen elke dag tegen mij
waarom moeten wij binnen blijven
is wel moeilijk om de tijd te verdrijven
we zien de wormen zo met ons lachen
zeg gerust uitlachen
en wij hier nu puur op wat brood en graan
wanneer is dat nu eigenlijk gedaan
zeg zeg zeg
nu ik even mijne zeg
wij moeten ook in ons kot blijven
ge moet dus niet overdrijven
wees gerust
behoud gemoedsrust
het einde is in zicht
maar doe nu uw plicht
maak me blij
leg een ei
voila kijk eens hier
als verrassing een pier