Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Kostbare vrijheid
Waar is het licht
Waar is de ademteug
Waar is het uitzicht
Waar is dat waarop ik mij verheug
Het is hier nacht
De lucht die spoedig mijn longen ontvliet
’T doodlopend pad kost zoveel kracht
Wanhoop is tastbaar voor wie het ziet
Vrijheid is verloren
Zoveel werk teniet gedaan
De Babylonische toren
Is in rook opgegaan
Vrijheden verworven met bloed
Worden nu angstig weggegeven
Het vergif verscholen in het zoet
Dat dood ons streven om echt te leven
Maar is de dood
Niet altijd een reisgenoot
En al ben je nog zo sterk en groot
Stapt een ieder uiteindelijk in zijn boot
Moeten we dan altijd maar vluchten
Waarvoor je niet vluchten kan
En al ons kreunen en zuchten
Veranderd niets voor elke vrouw of elke man
Tijd is kostbaar
Tijd is zoveel meer dan geld
Van onze tijd zijn wij alleen eigenaar
Leef zó dat jouw tijd voorbij geld telt
Laat ons dus leven
Zodat aan het eind van dit korte bestaan
De dood angstig zal beven
Wanneer hij komt en het tijd is om te gaan
Reacties op dit gedicht
Pathos vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Over dit gedicht
Auteur:
Pathos
Gecontroleerd door:
de redactie
Gepubliceerd op:
19 januari 2021
Thema's:
[Leven]
[Hoop]
[Onzekerheid]