Missend verlangen
Is er een verschil
dat is wat ze weten wil
tussen verlangen en gemis
komt verlangen voor gemis
of is dat mis
komt gemis na verlangen
op die vraag bleef ik hangen
toen kwam plots een wijze vrouw
door de winterse mistige kou
ik was geschrokken
wist niet wat er gebeuren zou
ze had grijze haarlokken
voelde me tot haar aangetrokken
haar leeftijd sierde haar
ik werd haar gewaar
ze was mooi en keek naar mij
langzaam kwam ze naderbij
toen vroeg ze fluisterend stil
of ik even luisteren wil
ze vroeg in de ochtendmist
heb je me gemist
neen antwoordde ik
want ik kende je niet
je was onbekend gebied
ze glimlachte en ging heen
voelde me kil en alleen
maar werd iets gewaar
ik verlangde naar haar
ik leerde van die wijze miss
verlangen komt voor gemis