Patroon van het leven
Als het leven een patroon laat zien
en jij de enige bent die dat doorziet.
Brengt dat geen moment van trots,
eerder verdriet.
Het betekent dat ik niet het probleem ben,
maar ik sta wel centraal.
Iedereen denkt alleen aan zichzelf,
en ik doorzie dat allemaal.
Waar ik me vroeger nog afvroeg,
of ik wel liefde kon krijgen.
Waar ik nu ook kom met mijn vraag,
het antwoord doet me zwijgen.
En zo beland ik weer
ik een liefdeloos leven.
Met hooguit een persoon,
die me wel alles kan en wil geven.