Weekend…
Ik verloor mezelf net niet deze week,
maar wie mij kent weet dat ik verloren ben
als ik niemand meer herken.
Ik liep op hete kolen, schopte tegen schenen,
was radeloos aan het dolen, brak armen en benen.
Ik kuste de grond waarop jij liep, maar jij liep verder
terwijl ik uitzinnig je naam riep.
Ik was verdwaald ergens tussen de dampende nacht
en de poorten van de hel.
“voor elke ziel een slagveld” las ik in de duivel zijn naam
en voor altijd een vaarwel… erachteraan.
Ik hoopte op een glimlach, een blik zonder dat ik deze pijn wou,
maar jij kon nooit of te nimmer de mijne wezen.
Jij was jij, een meisje onbemind, niet gewenst,
en ik, ik was verloren, juist voor het weekend…
esteban 5 februari 2021