Staartmezen
Zenuwachtig snel golvend in de lucht
een groepje mezen in frivole vlucht
van boom tot boom
wat een toestroom
vlogen echter niet allen tegelijk
bleven wel in mekaars bereik
daarom kun je in de winter
ook al zij het flinter
hun piepende roepjes horen
opdat ze bij mekaar blijven horen
het lijken wel bolletjes zwartwitte wol f
ladderend smullend van een vetbol
als te hebben geproefd van alcohol
met een dun zwart staartje
vormen ze een gezellig allegaartje
ach die Staartende mezen
zeg maar Staartmezen
mogen erin wezen
tot ons graagte wezen