Ik verlang naar goudgele stranden
Naar samen de zon zien zakken
Ik verlang naar warme landen
Waar je naar iets koud kunt snakken
Ik verlang naar het onbetreden pad
Naar een ander soort eenzaamheid
Ik verlang naar hetgeen ik had
Mijn schouders belast met vrijheid
Ik verlang naar verbinding
Naar een analoog samenzijn
Ik verlang te herstellen na deze toetakeling
En slechts een moment van zonneschijn
Ik verlang naar samen
Naar het gevaar van contact
Ik verlang naar wat zij ontnamen
De menselijkheid die in mijn schoenen zakt
Ik verlang naar onschuld
Naar niet te hoeven denken
Ik verlang impulsief niet langer met geduld
Hun woord zal mij niet kunnen krenken
Niet slechts een vaag verlangen
Maar terug naar die oude realiteit
Niet langer die afstand die onze wangen scheid
Wie niet durft te leven is het leven allang kwijt
Wat hebben wij verloren
De tragedie van een generatie
Geluisterd met dovemans oren
Vrijheid slechts door vaccinatie
Deze beroving van onze rechten
Dit misselijke machtsmisbruik
Daartegen moeten we vechten
We zitten al zo diep in deze fuik
Onderschat maar de veerkracht
Onderschat maar, wij zijn weerbaar
Er komt een einde aan deze nacht
De leugen wordt nooit waar