Discretie
Margriet en Suzanne met de mooie ogen
waren beide opgetogen
van de mooie warme winterzon
ze straalden van geluk dat het niet op kon
stonden al jaren naast mekaar
op een schilderij aldaar
in het zicht van de vogelaar
die de tuin afspeurde
waar het gebeurde
toen een duivenpaar
keek naar het gestaar
van die spiedende vogelaar
als zeiden ze kijk nou even weg
dat behoeft toch geen uitleg
niet alleen met Valentijn
willen we extra dicht zijn