Het wonder wat jouw naam draagt
Zit simpelweg in jouw
Want als jouw naam wordt uitgesproken
Wordt er iets bewogen
Jij weet te zeggen wat stil is gebleven
Omdat je het ongezegde zag
En het leven doet geven
Je ziet het in de zon die nog op moet komen
Of in een boom die kaal alleen staat
Die bloesem zal dragen
Jij ziet de bloei in de donkerste dagen
Het wonder wat jouw naam draagt
Is wat de wereld in tweeën zaagt
Jij die uitdaagt
Die niets of iemand alleen laat
Je ziet de wereld als twee helften
Die niet zonder elkaar kunnen
Alsof je weet dat kwaad iets goed kan doen
En goed iets kwaads
Jij oordeelt niet omdat je ziet
Dat iets mooi lelijk kan worden
En het lelijke mooi
Het is een wonder, jij bent een wonder
Wij zijn een wonder
Simpelweg omdat we kiezen
Elke dag weer opnieuw
Dat wat in mededogen staat
Staat op jouw lippen geschreven
Leer het alsjeblieft lezen
Zodat het echt van jouw wordt
In ieder woord
En dit gedicht in jouw ziel
Thuishoort
Het wonder wat jouw naam draagt
Dat ben jezelf!