Hemels.
Zij hadden de thora
boeken van Mozes.
Vormden van hieruit hemels beeld.
Op hen viel vroomheid
godsdienst, oprechtheid
dat werd intens met hen gedeeld.
Toen kwam opeens
de hemel op aarde
toonde het zwakke in hun (ons) denken aan
Hij was het Licht
dat zij juist meden
twijfelend aan zijn hemels bestaan.
Wat in de weg staat
moet verdwijnen
die vraag omsluit de veertigdagentijd.
In Hem gena ?
Of in ons denken !
kruis en graf hieraan gewijd.
Het is de zoektocht
van de religie.
om het kenmerk van schepping te verstaan
Is het Zijn zonlicht
dat ons bestraalde
Of slechts weerspiegeling van onze denk…maan.
th