Prik door de onzin
De cactus zei tegen de ballon
in mijn armen vindt je rust
Je bent zo gespannen, honnepon
mijn acupunctuur is echt een must
Je hoeft niet te blazen ,mijn schat
al voel je je wat opgelaten
Ik vul de glazen vast met rubbernat
om gezellig wat te praten
Kom en kijk wat om je heen, lief
zie de mensen afstand bewaren
De angst is een wrede vrijheidsdief
steelt mooie momenten en jaren
Ze willen jou bannen met al jouw zussen
want er is geen reden meer te vieren
De confetti wordt al opgejaagd, ondertussen
geen slingers of vuurwerk om te sieren
We zien dagen vergaan in het geregeld grijs
afgewisseld met een volhardend imitatie groen
Feestvierders betalen uiteindelijk de prijs
omdat we het met minder zorg moesten doen
Er is geen redding in slim verzonnen leuzen
van hen die het normaal lieten ontsporen
Enkel nog door een weloverwogen keuze
die het ongenoegen duidelijk laat horen