Bretagne.
Op de hoek als
open poort
Mont St Michael ,uit zee oprijzend.
Religieuze vesting
Van formaat
’t achterland zegen aanreikend.
Je proeft de sfeer
Van wind en stoerheid
Je ervaart het in de menselijke ouderdom.
Gebogen kracht
In de ontmoeting
In stoere voortgang , ruggen krom.
De kleine havens
tijde gebonden
Verstilde dorpjes , blauw omzoomde lucht
Vergrijsde stenen in
beeld gebeiteld
Religie met voelbaar geleden zucht.
De steile rotsen
aan de kuststrook
kleurrijk begroeid , aangepaste natuur.
Schiereilanden
die ons lokken
grote keien vanuit het ijselijk uur.
Immer de ruis
Van bruisend water.
broedende vogels in rotsholten kolonie vereend.
Verstilde eenvoud
Bretonse kappen
Wit gesteven , cultuur versteend.
Wat teruggeworpen
In decennia
ervaar je rust en zuivere lucht.
Weg uit rumoer
drukte en waanzin
landstreek die ons jachten overbrugt.
th