BUURTLICHT EN BLAUW
Semar laat zijn schaduw vallen
op het witte doek, donker
Goden en koningen wringen
zich weer in de nesten, maar
redding is nabij door te kijken
verschillen te zien tussen waar
en werkelijkheid in het licht
tussen stemmen en gedicht
* Een Indonesische volkslegende over de hooghartige god Semar. De ijdele en mooie god Semar vindt de mensen te lelijk en te min om mee om te gaan en wil met de sterren verkeren. Daartoe maakt hij van een stapel stenen een hoge berg. Wanneer hij op zijn beurt door de sterren afgewezen wordt, moet hij voor zijn hoogmoed een hoge prijs betalen. Misvormd en klein durft hij alleen nog in de openbaarheid te treden in het wajangspel.