Halfgod of halfgek…
Nooit was er iemand daarbuiten
waar ik zonder reden zomaar bij weg ging.
Al mijn vrouwen waren altijd vrouw genoeg
om dit te begrijpen.
Ik, ik die hen zo vaak bedroog,
schaamteloos en laaghartig,
stelde vast dat in dit leven,
ik enkel voor halfgod kon doorgaan
door hen de waarheid te onthouden.
Zo waren zij niet gedoemd om te worden vergeten,
maar verder te leven in mijn schaduw
zonder ooit beschaamd te moeten zijn.
Nooit was mijn ego groter dan in die dagen,
en ik vroeg me af, als ik hen van mijn berg zou gooien,
zouden zij dan stuiteren?
Gelukkig namen zij het me niet kwalijk, (denk ik toch)
zodat ik veilig verder kon slapen,
zonder ooit te weten
of ze me daarvoor hebben gehaat of niet…
esteban
(ergens in de jaren negentig)