Visueel.
Beelden blijven
en bleven hangen
hebben een leven lang geboeid.
Daarentegen vergeet
Ik namen
wat in ouderdom nog groeit.
Vandaag zag ik
blauw tere bloempjes
herkenning was direct een feit !
Maar ach die
naam weer
bezorgde mij een halve dag tijd.
Opeens kwam uit
het niets naar boven
Ereprijs ….beeld kreeg weer naam..
Dat geeft iets meer
toch aan het zichtb’re
want beeld en naam horen te saam.
Ik ontmoette gister
een enthousiaste
fotograaf . fotograferend op zijn buik
een bed krokussen
In het dorp hier
een kenner dacht ik ,naar ik ruik !
Er tussen staan
ook koekoeksbloemen
Was zijn reactie op mijn woord.
Dat kan nog niet
wist ik automatisch
doch ging beleefd hiermee akkoord.
De dag daarop
toch beter kijkend
zag ik een paarse kievitsbloem
Die moet het zijn
wat hij bedoelde
Ik glimlachte vol namen roem.
th