Onzeker
voorzichtig
Breekbaar
onevenwichtig
Aftasten
kijken
Herkenning
gelijken
Blikken kruisen
handen vinden elkaar
Lippen beroeren
een lief gebaar
Huid tegen huid
lijven voegen
Siddering volgt
lieflijk genoegen
(N.a.v. het boek De Keuze van Edith Eva Eger, waarin een joods pubermeisje in oorlogstijd ook gewone dromen heeft, haar moed, haar positiviteit, haar overlevingsdrang, en vervolgens haar zoektocht naar een gewoon leven, en hoe dat haar zelfs na de oorlog nog bemoeilijkt wordt. Bewondering voor dit dappere mens, welke als 93 jarige psycholoog heden ten dage nog steeds lezingen geeft, en verteld dan o.a. over hoe ze haar cliƩnten leert om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Ze heeft een bijzondere manier om met haar leed om te gaan, kiest er altijd voor om overal iets positiefs in te blijven zien. En zoals haar moeder zei; ze kunnen je alles afpakken, behalve je gedachten....)