Over emotie…
De zee negeert wie zich verheven voelt
als de mensen haar betreden met onreine gedachten.
Want ik ben destijds vertrokken zonder reden
en kijk, al is het met iets van “je-men-fous”
daar kan jij niets aan doen, toch wil ik erger voorkomen.
De stad opent zich meerdere keren
en ik blijf voorzichtig kijken hoe het nu verder moet.
Jouw ogen blinken de glans af van het water
en nemen dan gratuit de tranen in ontvangst
die kwistig in het rond worden gestrooid.
Weldra heeft verbijstering de plaats ingenomen
van de twijfel en loop ik door waar jij blijft stilstaan.
Als mijn vriend probeerde jij mijn geliefde te zijn
maar ik bedrijf de liefde liever solitair zeg je
terwijl ik jouw genegenheid nooit bewust heb meegemaakt…
esteban 10 april 2021