Lange baan
korte bocht
gedempte kalf
verdronken put
'Er was geen short-cut',
zei de gewaagde hals.
Hoogste woord
verkeerde spoor
zwervende hond
vergeten been
gedraaide loer
gefopte speen.
gewipte schommel
geklote hommel
gevierde teugel
gevluchte heuvel
goede bedoeling
verkeerde adres.
koude pap
hete brij
pap is gestort
brij wordt verkocht
en 's anonds in bed
wordt elke zin verzet.
Eeuwige jeugd
eerzame deugd
opwaartse kracht
neergaande spiraal
een oud liedje
nieuw verhaal.
nieuw liedje
lopend vuur
lange adem
gonzend uur
schoon schip
het ruime sop
onbekende weg.