Die soep
kookt hier over ja- dadde is zeker
een heksenketel
deze tomaten zien roder
van jaloersheid op lengte
van de wortels en de donkere purper
tinten op de aubergine dan
is de prei verder te ongeduldig
hij danst en twijfelt
te veel maar onder tussen
bekvechten paprika en aardappel
over het feit die is te groot
en die veel te klein
enkel de selder geniet volop
een maakt de hele troep steeds wilder
ik vraag hen beleefd om meer
te letten op hun onverantwoorde
manieren dus op een heel strenge manier
zeg ik stop
stelletjes ontregelde dwazen
wat denken jullie
wel het hangt toch uit
in extr.large letters
Mijn reglement en mijn wetten
Hou afstand
Wees( ten aller tijde) alert
Zorg altijd goed voor elkaar.
ik wachtte en merkte een klein percentage
gehoorzaamde perfect maar de meerderheid
en die dan nog met het meeste verstand
gedroegen zich het domst.
dat maakte me kwaad maar ik redeneerde
ja zelfs voor deze groep
loopt het razendsnel uit de hand
Ik stapte buiten
en ging door het lint
'k dacht
het draait verschrikkelijk snel uit balans
in volledig in't quadraad 'wist ik ieder
moment kan de boel nu ontploffen
toen voelde ik de zon
zag de haven de zee
de golven oogden zalig
mijn uitstap viel hele-x mee