Geen weg meer terug naar moeders rug
Op eigen benen staan is niet meer een waan
Blijf stug en steek terug als een mug
De maan van beloftes is vergaan, voorgoed van de baan
Alleen de overheid geeft in de vorm van geld vrijheid
Want na de tering geeft een uitkering een jaarring
Als ik gewond ben uitgedijd wordt het bed onpersoonlijk gespreid
Verving mijn moeder mijn nering of mijn verwering?
Broer ligt nooit op de loer, niemand als richtsnoer
Zus gooit pas een lus als ik helse liefdesverdriet blus
Openbaar vervoer bracht me naar niemandsland dat ik bezwoer
Alleen een kille, genezende kus op mijn pus in de ziekenbus
Voorgoed alleen zijn is soms fijn maar doet vaak ook pijn
Na het heengaan van mijn ouders ziet niemand mij meer echt staan
Chagrijn huil ik uit op het compleet verlaten stadsplein
Hoop dat mijn duizendste traan de in Iran verdwaalde bruidegom naar mij laat teruggaan